למביאסי מבשל: שעה עם בשר 4.08.14

יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 4.08.14
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

חצילים צלויים ברוטב עגבניות ופרורי לחם עם גבינת פרמז'ן ובזיליקום

זמן כולל: 30 דקות
מנות:10

2 כוסות פרורי לחם טריים
שמן זית כתית מעולה
1 כוס בזיליקום קצוץ
2\1 כוס גבינת פרמז'ן-רז'ינו מגורד, טרי
1.5 קילו חצילים חתוכים לעורך בעובי של 1 אינצ'
מלח ופלפל טחון
10 עגבניות חתוכות לפרוסות בעובי 1 אינצ'

הוראות הכנה:
1. חממו את התנור ל200 מעלות. פזרו את פרורי הלחם על מגש עם נייר אפייה וזרזפו עם 1 כף של שמן זית.ערבבו היטב ואפו למשך 8 דק' עד שהפירורי לחם נהים זהובים .העבירו לקערה בינונית וערבבו עם הבזיליקום הקצוף והגבינה המגוררת.

2. הדליקו את הגריל. מרחו את רצועות החצילים בשמן זית משני צדדיו וטבלו במלח ופלפל. הניחו על גריל עם אש בינונית עד שזה נהיה רך בערך 2 דקות כל צד. העבירו את החצילים לתבנית עם נייר סופג.מירחו שמן זית על רצועות העגבניות, טבלו במלח ופלפל והניחו על הגריל למשך דקה לכל צד עד שזה נהיה חם ורך.

3.הניחו את החצילים מסודר על תבנית, מעליהם הניחו את העגבניות וזלפו שמן זית ואת פירורי הלחם.הגישו מיד.

 

טלה עם תאנים ויין אדום

מצרכים:
3 בצלים בינונים, קצוצים
3 שיני שום, כתושים
3 כפות שמן צימחי
1.5 קילו רגל טלה ללא עצם, חתוך לקוביות
1 כוס מרק עוף
1.5 כוסות יין אדום יבש (לא יין לבישול-שרי)
4\1 כוס חומץ בלסמי
2 עלי דפנה
2 כפיות אבקת חרדל
2 כפיות כוסברה טחונה
2 כפיות כמון טחון
4\1 כפית קינמון טחון
4\1 כפית זנגויל טחון
4\1 כפית פפריקה חריפה
2\1 כפית מלח
1 כוס תאנים מיובשים, חתוכים לרבעים
1 כף סוכר חום
מצע של אורז חם

הוראות הכנה:
במחבת חשמלית חממו שמן צימחי וטגנו את הבצל והשום עד שישחימו. הוסיפו את הטלה ובשלו על חום גבוהה עד שהבשר צרוב היטב. בזהירות כדי שהתערובת לא תישרף ערבבו תוך כדי הוספת המרק עוף, יין, חומץ, עלי דפנה, התבלינים היבשים, והמלח.ערבבו וחכו עד שירתח. כסו במכסה והרתיחו עד שהבשר כמעט רך, בערך שעה.

הוסיפו את התאנים והסוכר חום כסו וההמשיכו לבשל במשך עוד 20 דקות או עד שהבשר ניהיה רך. בסוף הגבירו את האש לכמה שניות כדי שיתקבל זיגוג של הסוכר החום והגישו חם על מצע של אורז.

 

סלמון עם סלט מלפפון-שומר מוקרם

4 מנות
זמן הכנה:15 דקות
זמן כולל:20 דקות

מרכיבים:
4*200 גרם פילה סלמון ללא עור
1 כף שמן זית
4\1 כפית פפריקה חריפה
מלח גס ופלפל שחור
1 לימון פרוס דק
2\1 כוס יוגורט פשוט דל שומן
1 כף חומץ תפוחים
1 ראש שומר חתוך דק +2 כפות שומר קצוץ.
1 מלפפון גדול פרוס דק.
לחם שיפון להגשה

הוראות הכנה:
1. חממו תנור ל200 מעלות. מרחו את השמן זית על הסלמון והניחו על תבנית מכוסה בנייר אפייה. טבלו בפפריקה חריפה ן 4\1 כפית מלח ופלפל. הניחו את פרוסות הלימון מעל ואפו עד שמוכן בין 8-12 דקות.
2. בנתיים במיקסר חשמלי ערבבו יחד את היוגורט, חומץ, ו4\1 כפית מלח ופלפל .הוסיפו את השומר והמלפפון וערבבו עד לכיסוי מלא.
3. הגישו את הסלמו עם הסלט המוקר ולחם.

טיפ:
את הסלט המוקרם קל להכין. הכינו אותו יום מראש ואכסנו במקקרץ הגישו אותו כשהוא קריר או בטמפרטורת החדר.



0 תגובות